Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entitats que el formen

Poble de La Sentiu de Sió: 321 pax. Disseminat de La Sentiu de Sió: 41 pax.

És un municipi de Catalunya situat a la comarca de la Noguera.
Hi ha diverses teories respecte al nom de Sentiu. Una d'aquestes és que prové del llatí sentice que vol dir esbarzer. Es va incloure en el nomenclàtor del primer cens del 1847 com Asentin i el 1930 com Asentiú. El 1983 va regularitzar el seu nom com La Sentiu de Sió.
La vila fou un dels fronts de la batalla del Segre i un dels municipis que patí més les conseqüències a causa de la seva ubicació a primera línia de foc.
Al tossal de les Forques dins del seu terme municipal, resten encara les trinxeres construïdes pel front Franquista durant la Guerra Civil i un conjunt de fosses d'enterraments excavades a la roca i que corresponen a un poblat ibèric

3 habitants

Anomenat també Muller o Mollé, és una finca rústica de 684 hectàrees que ha pertangut des dels seus inicis a la família Jover.
La seva extensió abraça els municipis de La Sentiu de Sió, Camarasa i Balaguer.
Els habitants es dediquen majoritàriament a l'agricultura, concretament la cria de porcs i el conreu de cereals tot i que, durant molts anys, s'hi va produir vi.
L'ermita de Sant Jordi, ubicada a "Mollé Nou" va ser construïda el 1926 per encàrrec de la viuda d'Ignasi de Girona, Anna Jover.

48 habitants
12 habitants

És un nucli de població del municipi noguerenc de La Sentiu de Sió situat al nord del municipi.
Durant la Guerra Civil fou un dels fronts de la batalla del Segre degut al seu enclavament elevat al territori. El front franquista va construir unes trinxeres encara presents i restaurades.
L'any 1933 es descobriren vestigis d'un poblat ibèric i molt a prop un necròpoli formada per unes vint-i-cinc fosses d'enterraments excavades a la roca.